Kirjaudu Talonettiin

Unohtuiko käyttäjätunnus tai salasana?

Energiansäästövinkki kerrostaloon

Kirjoittaja , lokakuu 9, 2014 kategoriassa Yleinen | 0 kommenttia

Vinkkejä kerrostalon asukkaille ja hallitukselle

  1. Viluttaako? Tarkista lämpötila keskellä huonetta olevasta lämpömittarista. Passeli sisälämpötila oleskelutiloissa on noin 21–22 °C. Varmista ensin, että vesikiertoiset lämpöpatterit ilmataan lämmityskauden alkaessa. Ilmaustarpeen kavaltavat loriseva ääni pattereissa ja jatkuva lämpötilaero patterin ylä- ja alapinnassa.
    Lue lisää lämmitysverkoston perussäädöstä sekä terveellisestä ja energiatehokkaasta sisälämpötilasta.
  2. Toimiiko patterin termostaatti oikein? Älä peitä termostaattia ja patteria paksuilla verhoilla tai huonekaluilla, jolloin termostaatti ei aisti huoneen todellista lämpötilaa vaan lämpö jää hautumaan patterin viereen.
  3. Viluvarpaat kiittävät, kun tiivistät ikkunat ja parvekkeen ovet. Vedon tunne vähenee ja ikkuna- ja ovirakenteet pysyvät paremmassa kunnossa.
  4. Tiputteleeko tai liriseekö? Korjauta mahdollisimman ripeästi vuotavan hanan tiiviste tai wc-istuimen mekaaniset osat – aivan mitättömältäkin vaikuttava vuoto syytää pitkään jatkuessaan jopa tuhansia litroja puhdasta vettä ja euroja viemäriin. Erityisen kalliiksi taloyhtiölle tulee lämpimän käyttöveden haaskaus.
  5. Hyödynnä taloyhtiön kiinteistöpesulaa, jos sellainen on. Isompien pyykkimäärien peseminen on energiatehokkaampaa. Pese aina täysiä koneellisia, kotikoneellakin, ja käytä korkeita lämpötiloja vain todelliseen tarpeeseen.
  6. Nosta energia-asiat esille taloyhtiössä. Se on myös taloudellisesti mielekästä, samalla kun auttaa ylläpitämään ja jopa kohentamaan kiinteistön arvoa: säännölliset huollot ja kunnostukset kuuluvat kiinteästi energiatehokkuuden parantamiseen. Lue vinkkejä aktiiviseen asukastoimintaan Motivan sivuilta.

Jätä kommentti