Kirjaudu Talonettiin

Unohtuiko käyttäjätunnus tai salasana?

Isännöitsijäpalvelut

Asunto-osakeyhtiölain mukaan isännöitsijän on huolehdittava yhtiön juoksevasta hallinnosta hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Juoksevaan hallintoon sisältyviä tehtäviä ei laissa ole voitu yksityiskohtaisesti määritellä. Ne määräytyvät pitkälti taloyhtiön laadun ja laajuuden sekä alalla muodostuneen käytännön mukaisesti.

Isännöitsijämme  ovat taloyhtiöiden hallitusten valitsemia toimitusjohtajia, jotka johtavat taloyhtiötä hallituksen ja yhtiökokouksen antamien ohjeiden mukaisesti. Tärkeää tehtävien hoidon kannalta on, että isännöitsijä ja hallitus ovat sopineet keskenään kunkin yhtiön kohdalla toimintamallista, valtuuksista ja tehtävien jaosta.

Isännöitsijän tehtävät määräytyvät voimassa olevien isännöintisopimusten mukaan asunto- ja kiinteistöyhtiöittäin, lisäksi käytössämme on erillispalveluhinnasto sopimusten ulkopuolisille tehtäville ja asioille. Laissa on ainoastaan mainittu joitakin isännöitsijälle kuuluvia erityistehtäviä kuten isännöitsijäntodistuksen antaminen sekä huolehtimisvelvollisuus yhtiön kirjanpidon lainmukaisuudesta ja varainhoidon luotettavasta järjestämisestä. Isännöitsijöidemme tehtävä on johtaa ja organisoida hoitamiensa kiinteistöjen asioita yhdessä valittujen yhteistyökumppaneiden kanssa mm. huoltoyhtiöt ja pankit.

Tärkein tehtävä on hallitustyöskentely. Isännöitsijä valmistelee asiat päätöksentekoa varten sekä huolehtii niiden toimeenpanosta. Toinen tärkeä tehtävä on kiinteistön elinkaaren suunnitelmallinen hallinta, mikä tarkoittaa huolehtimista sen arvon säilymisestä tai noususta. Tähän liittyy taloussuunnittelu, ylläpitotehtävien järjestäminen sekä saneerausten ja perusparannusten suunnittelu ja organisointi.